Vers- és mesemondó verseny

                                                       V. Galgaparti mesék:                          

                             Olvasni jó, mesélni jó!

 

Katonáné Kovács Erika tanítónő a mai napon délután két órakor nyitotta meg: a Vers- és mesemondó versenyt az Arany János Általános Iskola és Művészet Oktatási Intézmény tantermeiben. A verseny az ?Olvasni jó, mesélni jó!? c. programhoz illeszkedett, amelyre a négyfordulós olvasóköri foglalkozások jó alapot nyújtottak. A foglalkozásokat Katonáné Kovács Erika és Volterné Jamrik Éva vezetette.

A három csoportra osztott versenyzők egymás és népes vendégeik (valamint a háromtagú bíráló bizottság) előtt mérték össze tudásukat.

A versenyt követő ? rövid pihenő után – mindenki a könyvtárba igyekezett, ahol Begidsan Melinda, a Tündérvölgy bábszínház előadásában, Polgár Jutka: Nemrest király című mesekönyvéből bemutatta a ?Millér legendájáról? szóló részt.

A bábszínházi bemutató ideje alatt a ?zsűri? meghozta döntését és az előadó terembe átvonult kíváncsian várakozó versenyzők és a vendégeik előtt kihirdette a verseny eredményét. A szervezők a helyezést elért versenyzőket könyvjutalomba részesítették. Győriné Szászi Éva igazgatónő pedig minden versenyzőt egy-egy könyvvel ajándékozott meg.

A HBT szervezésében és az ?V. Galgaparti mesék? c. rendezvénye keretében lezajlott versenyt a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete (MASZRE), a magyar szak- és szépirodalom, valamint az olvasás és a könyv népszerűsítését szolgáló programok támogatására kiírt és elnyert pályázata támogatja.

Hozzászólások lezárva.