Rendhagyó irodalomóra

Egyedülálló pedagógiai és művészeti komplex tanulási formák elterjesztése az Aszód Város Könyvtára és Partnerei szervezésében címmel, rendhagyó irodalomórára került sor január 19-én, az Aszód Város Könyvtára és Művelődés Háza gyermekkönyvtári részlegében.

Az órára érkező vendégeket Nagy Judit könyvtáros fogadta. Előbb az óraadó Polgár Jutka meseíró, majd kellő időben a partner, NNÁI Koren István Tagiskola (Domony) tanítói, tanulói is megérkeztek, Jusztingerné Káré Szilvia igazgató vezetésével. A rendhagyó irodalomórát író-olvasó találkozót, Nagy Judit, a házigazda pontosan 14. 00 órakor nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket. Bevezetőjében szólt a könyvek és az olvasás irodalmi, szakmai ismeretekben való elmélyülésben, tanulásban betöltött szerepéről. Bemutatta könyvtárát, az aktuális író?olvasó találkozó résztvevőit és átadta a szót a meghívott meseírónak.

Polgár Jutka – lévén pedagógus, bagi lakos – rövid bemutatkozás, kérdések-válaszok után könnyen szót értett hallgatóságával, amit meséi történéseinek Galga parti helyszínei is megkönnyítettek.

Észre sem vették és máris a néhai aszódi vásár kellős közepébe értek. Azt a vásárt, vásárnépet látni kellett volna. Marci királyfit nem lehetett lebeszélni úti tervéről. Továbbhaladt csapatával a Görbe-dűlőn át Diósberek felé. Ma azt hinnénk, hogy hamar odaértek, ám az akkori időben történt események – ha a könyvet elolvassuk ? rájövünk, hogy rengeteg akadály állta az útjukat, nem volt könnyű oda eljutni, hiszen nekik is három napnál tovább tartott az út. Az akadályokat legyőzve Marciék mégis eljutottak őseik Diósberki királyi kastélyába, ahol már várta őket, a mese fonalát szövő Hírnök

A program második felében a gyerekek bevonásával ?Sétabot, Egérke és a sajt? címmel egy új mese született. A rendezvény befejezése előtt a meseíró az új mese tartalmát ügyesen megfogalmazó Tomis Mátét a ?A varázspalást? című mesekönyvével jutalmazta.

Vélemény, hozzászólás?