Olvasni jó, mesélni jó!

Napjainkban is igaz, hogy mindennapi életünk során az ismeretek, képességek helyes irányú megszerzése, felhasználása a művelődés, nélkülözhetetlen feltétele az emberi, a társadalomi haladásnak. A HBT ezért is vállalta egyik célkitűzésében, a témakörében való munkálkodását. Népfőiskolai, falufejlesztési és más tevékenységi területein tartott foglalkozásainak eredményei erről tanúskodnak. Munkálkodására való felkészülésében (ismeretek szerzésében, gyakorlatok, hagyományok elsajátításában, stb.) – többek között – fontos szerepet tölt be a szak- és szépirodalmi könyvek olvasása, a könyvekben foglaltak értelmezése, előadása, megvalósítása.
Az előbbi, “kapaszkodósávban” való haladással szemben, lejtmenetnek tűnik a meseolvasás, mesemondás, azonban azok ellentmondásainak értelmezése, jóakaró mondanivalóinak követése sem hiába való, megéri a fáradtságot.
Éves tevékenységi tervünk tavaszi programjaiban ezért több alkalommal találkozunk a magyar szak- és szépirodalom, valamint az olvasás és a könyv népszerűsítésével, amelyet a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete (MASZRE) is támogat.

Vélemény, hozzászólás?