Denkinger Géza előadását hallhattuk ?Kukoricatermesztés közbeni toxinok és azok hatása a tejtermelésre? címmel április 3-án, a Bagi Népfőiskola XIX. évfolyamának tavaszi előadás-sorozatában. Előadása hasonlóan a korábbi témaválasztásaihoz élénk érdeklődést váltott ki a hallgatóiban mind termelői mind fogyasztói vonatkozásban. Hogyan kell gondoskodni az egészségre veszélyes, kukoricatermelésben penészgombák által termelt aflatoxin szennyezés mértékének elvárt csökkentéséről illetve, hogy a (kilogrammokban mért) takarmánnyal bevitt aflatoxin, (mikrogrammokban mért B1) mértékéből keletkező, várható tej aflatoxin szennyezettsége a (nanogrammokban mérhető M1) megengedett értéket ne érje el. A téma aktualitását az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság napokban kiadott közleménye is megerősíti (www.nebih.gov.hu).